På Oscarsborg 19 – 21 sept 2014

DSC_1168

Klubben hadde invitert til treff på Oscarsborg denne helgen, og selv om vi nå var temmelig langt kommet i sesongen, deltok det 14 personer fordelt på 6 båter. På programmet sto omvisning på festningsanlegget allerede kl. 10 på lørdag, så de fleste ankom i løpet av fredag ettermiddag og kveld. Noen opplevde nok at groe på propellen hadde senket marsjfarten betydelig fra i sommer og at det derfor ble temmelig mørkt før båten var trygt fortøyd i gjestehavnen!

Lørdag på angitt tidspunkt var alle deltakerene møtt frem på helikopterplassen til riktig tid, men ingen guide var å se! Telefon til museet resulterte bare i telefonsvarer med beskjed om åpningstider, så det begynte å se litt mørkt ut. Men heldigvis dukket guiden opp rundt 20 minutter forsinket – force majeure: det var fergen fra Drøbak som hadde blitt forsinket. Og da han først dukket opp, fikk vi en strålende fin guidet tur for han var en kunnskapsrik og glimrende formidler. I tillegg har klubben flere medlemmer som ga til beste supplerende opplysninger når det passet. Når vi i tillegg hadde deilig nesten sommervær, var alle fornøyde.

unnamed-1

unnamed

Så var det noen timer til å slappe av eller se seg om rundt på Kaholmene hvor det er fine stier å vandre på. Siden Colin Archer klubben hadde samling samtidig med oss, var det ekstra mye fint å se på denne dagen. Båtene deres krever nok en del mer vedlikehold enn våre kjære HRer, men du verden, flotte er de!

Vi samlet oss i to av båtene før middag til en hyggelig prat og en aperitif og gikk i samlet flokk opp til «Forpleiningen» for å innta treretteren. Maten var prima, god drikke var å få, og siden vi var så heldige å ha lokalet for oss selv denne lørdagskvelden, lå forholdene veldig godt til rette for gode samtaler i hyggelig samvær med venner. Og slik ble det, betjeningen var nok fornøyde da vi bega oss i vei tilbake til båtene.

unnamed-4

I løpet av natten kom regnet og vinden, så søndag etter frokost var det i grunnen greit å sette kurs for hjemmehavnen igjen.

Takk til alle for en fin helg!